space invader strik trøje savle savle

Kender I Arne og Carlos? Det er TO MÆND, der STRIKKER! Og så er de fra Norge (som jeg altid udtaler NårJE). Det er et vildt frisk pust deroppe nordfra, hvor strikketøjet er noget den nye generation har taget i hænderne. Lige som herhjemme, sådan!

ArneCarlos

Tjek lige den der trøje til højre. Vi kombinerer lige en ulden norsk sweater med nogle nostalgiske Space Invader dyr. Dét der, dét er strik 2.0. Vi kombinerer elementer fra forskellige tidsaldre og strikker det i dag. Det er fedt.

Jeg har set, at frøkenen og baronen er i gang med trøjen, og jeg er så Hooooooooooooked på at strikke en selv. Inden vinteren. Selvfølgelig. Og måske med nogle neONdetaljer. Åh, savle savle.

 

 

Posted in Beklædning, Garn, Inspiration, Ønsker, Strik, Uld | Tagged , , , , | 1 Comment

3-d hæklet tæppe

For sevan, har I set dette tæppe? Det er flot. Nej, det er en underdrivelse, det er fandme fantastisk.  Det er ærgerligt, at jeg er så godt i gang med mit slumretæppe, ellers havde jeg startet med dette.

Det må vente til næste barsel en gang ude i fremtiden. For selv om det er ekstremt enkelt at lave, så tager tæpper af lapper bare en krig og en madpakke at lave.

Hæklet tæppe (2)

3 1342547_orig

 

Set hos PESCNO, Paravent design og Kaptein Biff

Posted in Hækling, Inspiration, Interiør, Ønsker | Tagged , , , , | Leave a comment

projekt overmegalækkert slumretæppe III

Jeg er jo i gang med at lave et lækkert tæppe. Eller i gang eller i gang. Jeg er i gang med planlægningen. Det skal jo være helt rigtigt og lige i skabet, derfor har jeg brugt en del tid på at planlægge processen. Jeg tror, det er godt givet ud. Pudse glorie, pudse glorie, det ligner slet ikke mig at være så struktureret, men det er en meget rar følelse.

I første omgang havde jeg jo lyst til at strikke tæppet. Men det er godt nok uoverskueligt mange masker, man skal svinge sammen, så min mor foreslog mig, at fatte hæklenålen i stedet. Jeg var først meget afvisende, jeg havde jo set det fine tæppe hos Purl Bee, og havde meget svært ved at få det ud af hovedet. Men uanset hvordan jeg strikkede garnet, så var det bare ikke lige så fedt som det. Det blev også alt for tykt, og det skal jo være rart at ligge med.

Tæppet skal stadig gerne være i store farveblokke. Altså en stor stribe grøn, en stor stribe gul osv. Ikke noget med smalle striber. Jeg prøvede at lave en klassisk hæklet stribe-

Dette er bare en prøve, det rigtige tæppe skal være meget bredere. Der er 30 stangmasker på hver “side”, altså imellem hullerne. Jeg kan egentlig meget godt lide at hækle sådan her, det går ok hurtigt. Og jeg kan godt se, at det kunne være fedt til at lave store blokke af farver. Men jeg synes at bølgerne ikke gør det så rent i udtrykket, som jeg gerne vil have det.

Men jeg sad og baksede med striben, og overvejede om jeg måske skulle lave lapper i stedet, som på Kauni tæppet, så dukkede dette billede op på Purl Bee.

Og jeg blev vildt imponeret over det store stykke arbejde, men også de fede lapper, hvor der både er cirkler og firkanter i. Derfor fattede jeg glad om hæklenålen, og prøvede en lap.

Og sheisse, det var sjovt at hækle. Både fordi der både var stangmasker, halvstangmasker og dobbelt stangmasker. Og jeg elsker sådan noget. Opskriften på lappen var lige tilpas varieret, så jeg stadig var udfordret, men det ikke for svært at huske.

Jeg overvejer nu at bruge denne lap på resten af garnet. Det er jo et stort arbejde, som ligger forude, når jeg gerne vil lave et stort slumretæppe. Og så er det jo vigtigt at det er noget, man synes er sjovt at lave, og ikke til sidst hænger en ud af halsen.

Posted in Fine masker, Garn, Hækling, Interiør, Tæppe, Uld, Undervejs | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

hæklet baby gulvtæppe i zpaghettigarn

Med zpaghettigarn var det kærlighed ved første blik. Den første gang jeg så det grove garn var det hæklet op i et simpelt rundt tæppe med en nål i str. 12. Jeg var nybegynder med en hæklenål. Men det stoppede mig ikke fra at lave mit eget.

Til dig, som ikke kender til Zpaghetti garn, så kan jeg fortælle, at det er lavet af genanvendt t-shirtstof. Jeg elsker, at man kan se hver enkelt hæklet maske, og at hver maske bidrager til en struktur, man kan mærke gennem sokkerne, når man står på det.

Det gråmelerede garn fungerer rigtig fedt tæt på. Men på afstand synes jeg desværre, at de bliver en lidt kedelig grå. Jeg føler mig ikke helt færdig med tæppet endnu?! Jeg leder stadig efter den farve, der skal fuldende tæppet og dermed gøre mig en lykkeligere kvinde. Eller måske jeg bare skal lave et nyt. Tænke, tænke, ønske, ønske, tid, tid.

MEN HEY, kom i gang, det er det fedeste begynderprojekt, da man kun hækler med fastmasker. Og det er dejlig ZEN agtigt, når man først er kommet i gang.

Sådan gør du:

Jeg har gået frem efter Jeanettes opskrift, dog med nogle få ændringer. Jeg har brugt en nål størrelse 12. Jeg har ikke lavet kædemasker (km) eller luftmasker (lm) ved hver omgang. Så dybest set er det jo bare en meget stor spiral, jeg har hæklet. Dog har jeg troligt taget 6 masker ud i hver omgang, og øget mellemrummet mellem udtagningerne med én maske per omgang. Når man har siddet med arbejdet i tilstrækkelig lang tid, så kan man se, hvor man skal tage ud. Og derfor holdte jeg helt op med at tælle til sidst. (Og det er rart, når man er oppe på at tage ud i hver 23. maske)

Og så nåede jeg aldrig til det med at dampe det og alt det der. Jeg lagde det bare på gulvet, og så gik vi henover det. Så blev det fladt i løbet af en uges tid.

Begge farver blok svarer til en nøgle zpaghetti garn. Vær opmærksom på garnets struktur, da det ændrer sig fra farve til farve. Hvis det er meget elastisk, skal det eventuelt hækles løsere.

Posted in Færdigt, Grove masker, Hækling, Interiør, Stof, Zpaghetti | Tagged , , , , , | Leave a comment

slange som sengerand

I min babys vugge ligger en slange. Det er en tøjslange, og den er syet af stofrester fra min maniske sy-til-baby periode, da jeg var gravid (redebygger much?). Det var en dejlig periode, og jeg længes efter at sy (ikke graviditeten, doh!), men lige nu er der bare ikke plads til min svigermors symaskine i mit liv. Pladsen viger for en 2 måneder ung dame.

Slangen var en fornøjelse at sy for sådan en som mig, der lige har støvet mit symaskinekørekort af. Jeg gik frem efter denne fantastisk DIY.

Jeg er godt tilfreds med resultatet. Slangens farver pynter på de 1 milliard billeder man får taget af sådan et nyt væsen. Og nu hvor hun er begyndt at karte rundt i vuggen, fungerer den som fin støddæmper.

Posted in Baby, Interiør, Stof, Syning | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

hæklet iphone cover

Den allerførste succesfulde ting, jeg har hæklet og efterfølgende brugt flittigt, er mit elskede iPhone cover. Opskriften fandt jeg hos Jeanette hos Lutter Idyl. Coveret ligner en million, men det tager ikke særlig lang tid at lave. Og så er det et fedt begynderprojekt, for hvem har ikke lige en telefon ved hånden, man kan måle efter?

I min variation har jeg valgt at hækle det i strømpegarn, for det var det, jeg lige havde en rest af. Den uldne effekt synes jeg fungerer rigtig godt og passer til efteråret

Jeg har hæklet i dobbelt tråd for at coveret blev “tæt”, jeg havde nemlig kun en nål i størrelse 3 til rådighed. I opskriften står der vist str. 2,5. Jeg har også improviseret antallet af startmasker i forhold til Jeanettes opskrift. Jeg hæklede 12 luftmasker (mener jeg) og så målt på min telefon, mens arbejdet skred frem.

Jeg sluttede af med en enkelt tråd acrylneon garn, der er lidt tykkere end de to tråde strømpegarn. Det giver en god effekt. En af mine veninder kaldte det for “tungen”.

Jeg er MEGA glad for det. Min telefon har det så godt i den, og jeg er mega stolt af det. Folk er også imponeret, når jeg fortæller, jeg selv har hæklet det. Det er fjollet, for det er nok noget af det nemmeste, jeg har givet mig i kast med.

Posted in Færdigt, Fine masker, Hækling, Uld | Tagged , , , | Leave a comment

projekt overmegalækkert slumretæppe II

Så! Er der købt garn ind til mit overmegalækre slumretæppe. Og godt indkøbt er som sagt halvt igang (eller hvordan er det nu lige..?). Jeg er ret begejstret for farveskalaen og den helt fantastisk glans og PANG hver enkelt nøgle har. Det er i hvert fald rart at sidde med noget lysende garn efter mit meget mørkegrå efterår.

Garnet er købt hos søde Camilla. Hun har lige har udvidet åbningstiden i sin butik. Det er virkelig godt for hende og dyrt for os andre, for butikken bugner med lækkert, farverigt garn. :)

Næste skridt er at finde frem til den helt rigtige struktur. Det skal være simpelt og regelmæssigt, og regner med noget så simpelt som retstrik hele vejen igennem. Det er i hvert fald ret svært at fucke up. Men jeg er stadig også lidt lun på perlestrik. Måske skal det strikkes dobbelt. Og på hvilken pind. Ja, jeg skal lige lege lidt med garnet her de næste par dage.

Eller skal jeg måske hækle…?

projekt overmegalækkert slumretæppe I

Posted in Garn, Interiør, Ønsker, Strik, Uld, Undervejs | 2 Comments

min første strikkede (grimme) strømpe

Jeg VIL bare lære at strikke en strømpe. Når jeg fortæller folk (andre damer), at jeg er begyndt at strikke, så er strømpen/sokken omtalt som det vildeste svendestykke. “Ja, uha HÆLEN! er svær!!” lød det.

Sådan noget skal man ikke sige til mig. Jeg har det med at kaste mig ud i noget med meget høj sværhedsgrad. Efter at have nærlæst denne, denne og denne side igen og igen og igen i det uendelige, så løb jeg op i garnhandlen efter strømpegarn og en mikrolille og skrap rundpind på 2,5. NU skulle det være!!

Jeg har strikket på rundpind, og har strikket en “ottetalstå”. Jeg var i første omgang ikke nede med strikkefastheden, så derfor var første resultat MEGET løsere og grimmere. Ja, altså grimmere end det her. Så derfor tog jeg en rask beslutning og startede forfra. Det var godt!

Anden gang var jeg også mere fortrolig med strikkefastheden, som er 30 masker på 10 cm. Så nåede jeg til timeglashælen. OMG! Jeg troede det gik så godt.

Her ses det hullede resultat. Jeg mistede også utallige masker i kampens hede, fordi jeg prøvede at starte hælen forfra. Det var dumt. Men nu vil jeg fortsætte, og gemmer lidt af udfordringen til anden sok. Så er spændingen også intakt til anden strømpe, som jeg har læst er lidt kedelig.

Nu er vi tilbage i det trygge rundpindsstrik, som bare ret hele vejen rundt, så det er lige til at overkomme. Ja, det er faktisk en kende kedeligt, men så er det godt at Netflix og tv-serier er opfundet.

Posted in Beklædning, Fine masker, Strik, Uld, Undervejs | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment