projekt overmegalækkert slumretæppe III

Jeg er jo i gang med at lave et lækkert tæppe. Eller i gang eller i gang. Jeg er i gang med planlægningen. Det skal jo være helt rigtigt og lige i skabet, derfor har jeg brugt en del tid på at planlægge processen. Jeg tror, det er godt givet ud. Pudse glorie, pudse glorie, det ligner slet ikke mig at være så struktureret, men det er en meget rar følelse.

I første omgang havde jeg jo lyst til at strikke tæppet. Men det er godt nok uoverskueligt mange masker, man skal svinge sammen, så min mor foreslog mig, at fatte hæklenålen i stedet. Jeg var først meget afvisende, jeg havde jo set det fine tæppe hos Purl Bee, og havde meget svært ved at få det ud af hovedet. Men uanset hvordan jeg strikkede garnet, så var det bare ikke lige så fedt som det. Det blev også alt for tykt, og det skal jo være rart at ligge med.

Tæppet skal stadig gerne være i store farveblokke. Altså en stor stribe grøn, en stor stribe gul osv. Ikke noget med smalle striber. Jeg prøvede at lave en klassisk hæklet stribe-

Dette er bare en prøve, det rigtige tæppe skal være meget bredere. Der er 30 stangmasker på hver “side”, altså imellem hullerne. Jeg kan egentlig meget godt lide at hækle sådan her, det går ok hurtigt. Og jeg kan godt se, at det kunne være fedt til at lave store blokke af farver. Men jeg synes at bølgerne ikke gør det så rent i udtrykket, som jeg gerne vil have det.

Men jeg sad og baksede med striben, og overvejede om jeg måske skulle lave lapper i stedet, som på Kauni tæppet, så dukkede dette billede op på Purl Bee.

Og jeg blev vildt imponeret over det store stykke arbejde, men også de fede lapper, hvor der både er cirkler og firkanter i. Derfor fattede jeg glad om hæklenålen, og prøvede en lap.

Og sheisse, det var sjovt at hækle. Både fordi der både var stangmasker, halvstangmasker og dobbelt stangmasker. Og jeg elsker sådan noget. Opskriften på lappen var lige tilpas varieret, så jeg stadig var udfordret, men det ikke for svært at huske.

Jeg overvejer nu at bruge denne lap på resten af garnet. Det er jo et stort arbejde, som ligger forude, når jeg gerne vil lave et stort slumretæppe. Og så er det jo vigtigt at det er noget, man synes er sjovt at lave, og ikke til sidst hænger en ud af halsen.

This entry was posted in Fine masker, Garn, Hækling, Interiør, Tæppe, Uld, Undervejs and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>