uldent halsrør med neon detalje

Da oktober landede i år, så kunne jeg godt mærke, at jeg trængte til noget uldent om halsen. De sidste mange år har det betydet en tur i Pieces efter et tåleligt acrylhalstørklæde, som forhåbentlig passede til vinterjakken det år.

Det gjorde egentlig jeg også i år. Men mens jeg stod og kiggede på et ribstrikket halstørklæde,  slog det mig, at det ikke kunne være særlig svært at lave selv.  Og jeg mener, come on, hvem har ikke strikket halstørklæder i SFO’en?

Jeg var lidt i tvivl om jeg skulle hækle eller strikke. Jeg havde hæklet siden foråret, men jeg havde ikke rørt en strikkepind siden mit hipstertrip i mine sabbatår efter gymnasiet, som alligevel ikke var særlig vellykket. (og så glemmer vi bare, at have en blog om strikketøj er überhipster)

Men siden 2004 skal jeg love for at internettet er kommet ind i kampen. I løbet af en aften, hvor jeg surfede rundt Paa Pinden, så havde jeg fået styr på ret og vang, og kastet mig ud i rib. Næste dag kunne klokken ikke blive 10 hurtig nok (ja, jeg fødte et menneskeligt vækkeur, der kronisk vækker kl. 6, i August), så jeg kunne komme op i garnhandlen og købe noget chunky uld og en fed rundpind. (hold kæft mit liv er sjovt). Og efter tre aftener kunne jeg endelig samle tørklædet til et rør

Jeg har egentlig bare slået 50 masker op (mener jeg), og så ellers strikket skiftevis ret og vrang på ulige pinde, og skiftevis vrang og ret på lige pinde. Det hedder vist også ret over vrang og vrang over ret. Jaja, ellers kan jeg anbefale det helt basic kursus med YouTube videoer og hele moletjavsen, som du kan finde Paa Pinden.

Jeg brugte strikkepind nr. 9, men noget uldgarn, der er beregnet til str. 5-6. Men garnet er dejlig elastisk, når det er strikket med en større pind.

Jeg strikkede indtil, jeg synes garnet kunne komme to gange rundt om halsen, og lukkede af og hæftede garnet. Derefter fandt jeg min hæklenål nr. 6 frem, og hæklede med neonacrylgarnet i hver ende af tørklædet. Jeg hæklede to fastmasker i hver “hul” langs tørklædets kant. Derefter lagde jeg fastmaskerækkerne i hver ende sammen, og hæklede maskerne fra hver ende sammen to og to.

Jeg er egentlig godt tilfreds med resultatet, og bruger tørklædet både inde og ude. Og da det var så nemt, så tror jeg, at jeg ligger det under juletræet med noget gavepapir om til nogle søde mennesker, jeg holder af.

 

This entry was posted in Grove masker, Hækling, Strik, Uld and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>